Studenckie Koło Dietetyków radzi jak zabezpieczyć się w dobie koronawirusa
Data utworzenia: 16 marca 2020r.
Studenckie Koło Dietetyków działające w Małopolskiej Uczelni Państwowej, stając naprzeciw obecnej sytuacji epidemiologicznej, w której znalazła się również nasza Uczelniana społeczność, chciałoby od strony żywieniowej wesprzeć podejmowane przez nas kroki dotyczące wyborów żywieniowych, rozsądnych zakupów oraz budowania bariery immunologicznej.
Przedstawione treści mają nam pomóc zwrócić uwagę, jak ważne oprócz aspektu higienicznego są również aspekty żywieniowe. Z przedstawionych materiałów dowiemy się, co wspiera nasz system immunologiczny, jakie surowce warto uwzględnić w diecie w budowaniu tarczy przeciwwirusowej („antygripina” to doskonałe narzędzie) oraz jak rozsądnie kupować i przechowywać żywność, by nie tylko charakteryzowała ją wysoka gęstość odżywcza i kaloryczna, ale również wystarczająco długa zdatność do spożycia.
mgr inż. Anna Malarek
Studenckie Koło Dietetyków