Wizyta studyjna w TAKE A BREAK Coffee
Data utworzenia: 28 stycznia 2019r.
Tym razem studenci III roku Zarządzania o specjalności Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii mieli okazję poznać proces tworzenia i uruchamiania kawiarni Take a Break Coffee. Przykład tego lokalu wydaje się tym lepszy, gdyż właścicielem i zarządzającym jest absolwent kierunku Zarządzanie naszej Uczelni p. Artur Budzowski.
Pan Artur w sposób ciekawy oraz pobudzający wyobraźnię o kreowaniu własnej przyszłości przedstawił studentom zasady uruchamiania tego typu działalności, związane z tym wymogi formalne, a także trudności. Jednocześnie podkreślił, że nie należy się zniechęcać, ani zbytnio obawiać, należy wierzyć we własne pomysły, możliwości oraz co ważne gromadzić środki, być konsekwentnym i ciężko pracować nad realizacją swoich celów.
Kawiarnia, choć funkcjonuje nie tak długo, cieszy się sporym powodzeniem. Trafiony i w skali miasta unikatowy pomysł spotkał się z aprobatą mieszkańców.
Już dzisiaj kawiarnię można znaleźć w przewodniku Coffee Spots Polska. Przewodnik jest zbiorem wszystkich kawiarni w Polsce. Jest to dla właściciela ogromne wyróżnienie, że jako jedyni z Oświęcimia znaleźli się w przewodniku po najlepszych kawiarniach w Polsce.
Mamy nadzieję, iż wizyta stanowić będzie dużą inspirację dla naszych przyszłych absolwentów Zarządzania w hotelarstwie i gastronomii.